LCD, TELEVISIE, AANBIEDINGEN, TV, PLASMA, LED

Moeilijke woorden

LCD scherm
Het LCD systeem werk met minuscule kristallen die het uit te zenden licht draaien onder invloed van elektriciteit toevoer.

Plasma scherm
Een Plasma tv werkt met een soort van gas ontladingen, die door middel van een goede schakeling een beeld creëren. Met deze techniek is het mogelijke eindeloos grootte televisies te maken met een prachtig beeld.

LED scherm
Het LED systeem werkt vrijwel gelijk als een LCD beeldscherm, het grootste verschil is dat dit scherm werkt met LED lampjes (Light Emitting Diode) wat zeer weinig stroom verbruikt en zorgt voor een haarscherp beeld.

Beeld diagonaal
Het beeld diagonaal geeft de grootte van het platte scherm weer en wordt aangeduid in Inch en/of centimeters die gemeten wordt van de linker hoek onder naar de rechter hoek boven. De juiste grootte voor uw televisie heeft te maken met de kijk afstand tussen u en daar waar de televisie komt te staan, om ongeveer een indicatie te hebben wat passend is voor uw ruimte, kunt u het beeldscherm diagonaal in centimeters vermenigvuldigen met 4. Bij een 40inch zijn dit 101cm vermenigvuldigen met 4 zijn dit +/- 4,04 meter.


Ambilight
Ambilight is een achtergrond verlichting ingebouwd achter in de televisie. Dit ligt kan ingesteld worden op een standaard kleur, of beweegt mee met de kleuren die het beeldscherm uitstraald.

Resolutie
De resolutie van een tv wordt bepaald door het aan horizontale en verticale pixels in een lijn. Bij Full HD ligt de resolutie bij 1920 x 1080

HD ready

Dit geeft weer de de televisie HD beelden op een juiste manier kan weergeven

High Definition
Afgekort HD, dit is een techniek die 5keer zoveel beeldpunten, de zogenaamde pixels bevat als een normale standaard definition tv.

HDMI
High-Definition Multimedia Interface is een aansluiting voor een in en uit voer van  digitale video en audio signalen. Deze aansluiting zorgt voor meer beeldsignalen.

USB
Deze aansluiting die al sinds jaren te vinden is in de comuter wordt tegenwoordig ook gebruikt in televisies voor het aansluiten van usb-sticks waar dan afbeeldingen of documenten van afgespeeld kunnen worden.

Pixel
Een pixel is één beeldpunt van de televisie.


NTSC
National Television Standards Committee is de Amerikaanse standaard voor analoge kleuren televisie uitzendingen.

PAL
Phase Alternating Line is de Duitse standaard voor analoge kleuren televisie uitzendingen.

Kinderslot
Het kinderslot bij een televisie dient ervoor zenders te blokkeren die niet voor kinderogen geschikt zijn.

EPG
Epg staat voor elektronische programmagids, deze functie dient als programmagids met de informatie over de uitzendingen.

Breedbeeld tv
Dit heeft te maken met de beeld verhouding van de televisie. Bij een normale tv is dit 4:3 en bij een breedbeeld is dit 16:9. deze breedbeeld televisies worden ook van een vernieuwingsfactor van 100Hz voorzien inplaats van 50Hz zoals bij de beeldbuizen.

HZ
Herz dit getal geeft de vernieuwingsfactor van de televisie aan, het getal voor Hz geeft aan hoe vaak het beeld zich per seconden vernieuwd. Des te hoger dit getal des te minder flikkeringen er mogelijk zijn in het beeld.

DVB-C
Digital Video Broadcasting Cable

DVB-S
Digital Video Broadcasting Satellite

DVB-T
Digital Video Broadcasting Terrestrial

3D-TV
3d televisie is op dit moment het nieuwste snufje op het gebied van tv kijken. De kijker wordt in zijn of haar eigen woonkamer meegenomen in de film, en lijkt het of je er zelf bij bent.
Dit wordt bereikt door een 3d bril die op verschillende manieren kan werken.

Full HD 3D-TV
Full HD TV’s beschikken over een 3D-processor en 3D-zender die benodigd worden voor de communicatie met de bril die bij een full HD3D-TV meegeleverd wordt

3D-Ready
3d-ready houdt in dat de televisie erop is voorbereid dat deze 3d kan gaan uitstralen, echter is er geen 3D-processor en 3D-zender ingebouwd waardoor er een extra onderdeel moet worden gekocht wanneer men 3d wilt gaan kijken.

3D -bril

Deze brillen zijn al jaren bekent met een blauw en rood glas om de kijker een 3d gevoel te geven, nu zijn er weer nieuwe methodes.

De eerste is de shutter glass technologie waarbij er zeer snel afwisselend en gesynchroniseerd aan de beelden van de tv het linker of het rechter oog word gesloten. Deze techniek wordt een actieve bril genoemd.

De tweede is de Polarisatie technologie, hierbij wijken bij de twee brillenglazen van deze bril de polarisatie van het licht van elkaar af. De tv stuurt dan twee verschillende beelden met verschillende polarisatie uit door een appart laagje op de televisie. Dit is een passief systeem.

Alle televisies van de grootste Nederlandse leveranciers op ��n website. Wij bieden u de mogelijkheid snel en eenvoudig de beste tv voor de laagste prijs te vinden. Gebruik onze makkelijke navigatie om de droom van een nieuwe televisie te verwezelijken.